Vrijgevestigd psycholoog voor Mental Check Up-gesprekken

Wil je bijdragen aan het vergroten van de mentale weerbaarheid van medewerkers in hoog-risico beroepen? Dat kan! Je bent van harte welkom om je als vrijgevestigd psycholoog aan te sluiten bij ons netwerk van Mental Check Up (MCU) psychologen. Een MCU-gesprek is een eenmalig preventief gesprek van 1,5 uur waarin de veerkracht van de medewerker in kaart wordt gebracht. Meer informatie over een Mental Check Up lees je op onze website.

Wat kun je verwachten?
Als MCU-psycholoog voer je MCU-gesprekken met professionals in hoogrisicoberoepen die in hun werk ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Dat doe je als zzp’er binnen diverse organisaties en het is goed te combineren met je andere werkzaamheden als psycholoog. We bieden je:

  • de mogelijkheid om MCU-gesprekken te voeren in jouw regio
  • de vrijheid om zelf je tijd in te delen voor de MCU-gesprekken
  • professionele en inhoudelijke samenwerking met de psychologen van ARQ IVP
  • prettige organisatorische ondersteuning van onze binnendienst
  • ruimte voor inhoudelijk overleg als je daar behoefte aan hebt
  • twee keer per jaar een intervisiebijeenkomst met alle MCU-psychologen

Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan komen we graag met je in contact om verder kennis te maken.

  • vrijgevestigd psycholoog (NIP) en/of GZpsycholoog
  • aantoonbare interesse en ervaring met professionals in hoogrisico beroepen
  • ervaring op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Interesse? 
Voor vragen kan je contact opnemen met Astrid van den Heuvel of Shannon Peek op 020 840 76 12. Ze staan je graag te woord. Heb je interesse om als MCU-psycholoog aan de slag te gaan, geef dan in een e-mail kort aan waar je enthousiast van wordt, wat je bij ons komt halen en wat je ons komt brengen. We ontvangen ook graag een beknopt CV. Je kunt je e-mail sturen naar mcupolitie@arq.org. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

ARQ IVP in het kort

ARQ IVP is dé expert bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals: agressie, ongevallen, rampen en crises. We houden ons al meer dan 30 jaar bezig met de invloed hiervan op medewerkers en hun omgeving. We bieden (spoed)opvang, therapie, advies, training en voorlichting voor werkgevers. Ook helpen we de mentale weerbaarheid van mensen in kaart te brengen. Dit doen we vanuit een wetenschappelijke basis voor bedrijven, zorginstellingen, overheden en (internationale) hulporganisaties. ARQ IVP is onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Meer informatie lees je op onze website.Suzanne Bindels over haar werk als MCU-psycholoog voor ARQ IVP
Als MCU-psycholoog vind ik het ontzettend fijn om er voor medewerkers te kunnen zijn als een externe gesprekspartner, die 1,5 uur lang volle aandacht kan geven aan wat 'top of mind' zit bij de medewerker. Je merkt dat men zich juist bij het feit dat je van buiten de eigen organisatie komt, sociaal veilig voelt om vrijuit te vertellen over de eigen ervaren vitaliteit & energie, het werkgeluk en over impactvolle ervaringen in werk en persoonlijk leven. Samen exploreren we openhartig waar de eventuele 'pijnpunten' liggen en waar de kansen en hulpbronnen te vinden zijn.

En omdat wij als MCU-psycholoog onderdeel uitmaken van een structurele, jaarlijkse cyclus in het HR-aanbod van een organisatie, kunnen wij iets betekenen voor anderen vaak nog vóórdat er een opstapeling van signalen is geweest die duiden op chronische stress... Dit werk is dus niet alleen preventief, maar geeft ook écht handen en voeten aan het begrip 'amplitie': 'dat wat al goed gaat versterken'. Dat geeft mij persoonlijk een enorme voldoening!

Wat ook prettig is aan het werken als MCU-psycholoog, is dat je meerdere collega-psychologen hebt met wie je kunt uitwisselen over het werk. Normaal gesproken werk ik als zelfstandig psycholoog & coach behoorlijk solistisch, dus het werken met meerdere MCU-collega’s heeft echt meerwaarde: we ervaren, ieder met onze eigen blik, hetzelfde type werk en dezelfde type organisaties. Dat geeft mooie nieuwe inspiratie in hoe je je gesprekken kunt aanpakken.”

Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Tip een vriend(in)
Titel: Vrijgevestigd psycholoog voor Mental Check Up-gesprekken
Locatie: Nienoord 5, 1112 XE, Diemen, Netherlands
Vakgebied: Behandelaar GGZ
Dienstverband: Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast
Werk/denkniveau: WO / Master sc
Salarisschaal: FWG 60