ARQ International

ARQ International zet zich al jarenlang in voor de mentale en psychosociale gezondheid van mensen getroffen door oorlog, rampen en de nasleep van traumatische situaties in lage- en middeninkomenslanden.

Door onderzoek naar, en het ontwikkelen van effectieve psychologische en psychosociale interventies voor deze groepen vormt ARQ International een belangrijke schakel tussen theorie en praktijk. ARQ International heeft hierbij beschikking over de (internationale) klinische-, onderzoeks- en trainingsexpertise van collega's van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

Ook biedt ARQ International een platform voor veldwerkers, beleidsmakers en onderzoekers door het publiceren van het onafhankelijke, online journal: ’Intervention, Journal of Mental Health and Psychosocial Support in Conflict Affected Areas’.

Via haar uitgebreide internationale netwerk werkt ARQ International samen en deelt haar kennis met (I)NGOs - onder meer als lid van de Inter Agency Standing Committee on Mental Health and Psychosocial Support Reference Group (IASC MHPSS RG) -, overheden, organisaties en mensen in het veld. 

Bezoek de website van ARQ International via deze link.

Ook werken bij ARQ?

Bekijk onze vacatures