Over ons

Welkom bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Iedere dag werken onze bevlogen medewerkers aan ons gezamenlijk doel; de gevolgen van schokkende gebeurtenissen voor mensen, organisaties en samenleving beperken.

Dat gezamenlijk doel was voor onze oprichting in 2007 versnipperd over allerlei apart werkende organisaties met specialistische kennis op één gebied van psychotrauma. ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum is opgericht om van elkaars kennis te profiteren en de versnippering (en daarmee het verlies aan expertise) tegen te gaan. Door het samenbrengen van al deze specialistisch organisaties kunnen we de ketenzorg optimaal ondersteunen. 

Omdat hoogspecialistische behandeling, onderzoek en kennisoverdracht structureel zijn verankerd in onze organisatie hebben wij het TOPGGz keurmerk gekregen. 

De grootste uitdaging van onze professionals is het zoveel mogelijk herstellen van de medische, psychologische en maatschappelijke zelfredzaamheid van getroffen personen.

Lees meer over onze merken. In ons sociaal jaarverslag 2022 vind je alles over het sociale beleid van ARQ en de belangrijkste ontwikkelingen en thema’s binnen de organisatie op dit gebied. 

Ook werken bij ARQ?

Bekijk hier onze vacatures