Belangenbehartiging

Stichting 1940-1945 en Stichting Pelita zetten zich in voor de belangen van respectievelijk WO II en Indische oorlogsslachtoffers. 

Stichting 1940-1945

Stichting 1940-1945 verleent diensten aan verzetsdeelnemers, vervolgingsslachtoffers en burger- oorlogsslachtoffers uit de jaren 1940-1945. Ons belangrijkste werk is het uitvoeren van wetten die financiële ondersteuning bieden aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast geven we vier keer per jaar een contactblad uit voor onze doelgroep.

Stichting Pelita

De naam Pelita komt van een olielampje dat in donkere nachten een lichtbaken was langs onverlichte wegen. Als welzijnsorganisatie voor de Indische en Molukse gemeenschap begeleiden wij aanvragen voor wetten van oorlogsgetroffenen en organiseren wij diverse activiteiten en bijeenkomsten in het land. Dit kunnen wij allemaal doen mede dankzij de ruim 200 vrijwilligers die in verschillende projecten actief zijn. Wil jij je ook inzetten voor Stichting Pelita? Kijk dan of er een betaalde of vrijwillige vacature is die bij jou past.

Ook werken bij ARQ?

Bekijk onze vacatures